Оберіть статтю
Блог

In Video We Trust: навіщо бренду Youtube

Самоізоляція, пандемія, криза, що наближається — стали справжнім випробуванням для українського бізнесу. Компанії змушені шукати нові варіанти взаємодії з клієнтами, перерозподіляти бюджети та… та звичайно, максимально вирізнятися поміж конкурентів.

Нестандартні ситуації вимагають нестандартних рішень. Коли звичні канали комунікацій не працюють, настає час спробувати те, на що не вистачало часу. 

Наприклад, відеоконтент. 


Та хто дивиться відео?!

Здавалося б, навіщо створювати відео, коли набагато простіше зробити декілька картинок, написати текст — і вуаля, маємо результат. Але статистика соцмереж говорить про інше: з кожним роком користувачі охочіше взаємодіють з відео.

  • Facebook впровадив Facebook Watch, маючи надію скласти конкуренцію Youtube (спойлер: вийшло не дуже).
  • Facebook ранжує відеоконтент у стрічці вище, ніж статику.
  • TikTok — соцмережа, що стрімко зростає, тут публікується винятково відеоконтент.
  • Upwork, сервіс для фрілансерів та роботодавців, додав можливість завантажувати відеорезюме. 

Дослідження від Geometry Global говорить: за відеоконтентом майбутнє. Адже 86% користувачів вже зараз активніше взаємодіють з динамічним оголошенням, ніж зі статикою. 


Окей гугл, де краще за все дивитися відео?

Не дивлячись на щораз більшу конкуренцію за увагу користувачів, Youtube залишається поміж лідерів. Трохи статистики: 2 мільйони людей щомісячно хоча б раз переглядають відео на платформі під своїм профілем (Statista, 2019).

Вражає не лише це. Більше ніж 79% усіх інтернет-користувачів зареєстрували акаунт на Youtube. Усім цим людям вдається переглянути більше ніж 1 мільйон годин відео на день.

Але Youtube — це не тільки дивитися, це й створювати. Щохвилини користувачі завантажують відеоконтенту, що дорівнює 500 годинам перегляду. 

Формула успіху Youtube дуже проста:

  • Відеомейкерам легко ділитися власним контентом з аудиторією 
  • Будь-який користувач знайде те, що йому до смаку, чи то геймерський стрім, туторіал або навчальна лекція.

Українська аудиторія не відстає від глобальних трендів: користувачі проводять щоденно 40 хвилин на платформі. Гендерне співвідношення української аудиторії Youtube — 53% жінок і 47% чоловіків. Ядро становлять користувачі 25-34 роки — активна та платоспроможна аудиторія. 

Саме та, котра готова купувати та користуватися послугами бренду. 


Які завдання вирішує ютуб канал для бізнесу?

Youtube канал вирішує декілька завдань для бізнесу. Це й залучення нових клієнтів завдяки рекламі, збільшення впізнаваності та лідогенерація. Не варто також забувати про Influence Marketing: ютубери готові розказати про ваш продукт чи послугу своїй багатомільйонній аудиторії.

Починайте з простого: створіть власний Youtube канал. Ви можете зробити це самостійно, а можете звернутися до спеціалістів. У Mediahead не тільки створюють та просувають акаунти з нуля, але й готові провести аудит та надати список рекомендацій для просування вашого бізнесу в Youtube.

Настав час Youtube і на це є декілька причин:

  • Актуальність. Відео в тренді.
  • Залучення. Обираючи між оглядовою статтею та відеооглядом, користувач вибере останній. 
  • Збільшення впізнаваності бренду. Підписуючись на ваш канал, користувач ближче знайомиться з брендом. 
  • Інтерактивність. Бренд простіше взаємодіє з аудиторією.
  • Конверсії. Підвищення впізнаваності та лояльності до бренду допомагають користувачу зробити вибір на вашу користь.
  • Контент. Створюйте огляди, туторіали, смішні відео — перед вами море можливостей. 
  • Мобільний трафік. Не забувайте про мобільний додаток Youtube — mobile впевнено перемагає desktop у нашу еру смартфонів. 


Youtube канал: на що звернути увагу під час його створення?

Створити свій власний Youtube канал легко. Не забудьте додати аватар та обкладинку з фірмовим логотипом бренду. Таким чином, користувач зрозуміє, що даний канал має відношення до вашого бізнесу. Крім цього, не забувайте про короткий та зрозумілий опис каналу: споживач повинен розуміти, про що ви будете говорити у своїх відео.

Опис вашого каналу має бути простим і зрозумілим, та не перевантаженим ключовими словами. Додайте до опису унікальну торгову пропозицію вашого продукту/послуги та інформацію, чому користувачу варто підписатися на ваш канал. 

Крім цього, вам завжди допоможе наша інструкція зі створення Youtube каналу. І наостанок. Не ігноруйте контент-план: створюйте для себе графік виходу публікацій з темами для відео та описами. Обов'язково додавайте ключові слова у розділ Description під відео. Таким чином, ваше відео користувачі зможуть знайти у пошуковику.

Залучайте нову аудиторію та будьте ближче до своїх клієнтів завдяки Youtube каналу.